Vers@food importeert haar eigen fruit...

Zuster bedrijf Sitrus verzorgt de distributie in Nederland. 
Fruit is gezond omdat er heel veel vitaminen in zitten. Vitaminen zorgen ervoor dat je lichaam goed functioneert. Daarom is het belangrijk om regelmatig fruit te eten. Omdat Vers@food een gezond leven belangrijk vindt, maken wij het u gemakkelijk om altijd en overal een gezond tussendoortje voor het grijpen te hebben. Thuis, op het werk, op school, op de sportclub of waar u ook bent.

Citrus fruit

Ons favoriete fruit is citrus fruit. De bekendste citrusvruchten zijn de sinaasappel, de citroen en de mandarijn. Maar bijvoorbeeld ook de limoen en de grapefruit behoren tot de familie van de citrusvruchten. Citrusvruchten zijn naast dat ze erg lekker zijn ook erg gezond en zitten boordevol vitamine C. Het regelmatig eten van citrus fruit helpt in het verminderen en soms zelfs voorkomen van verschillende kwalen en ziekten. Er bestaan ook talloze heerlijke recepten met citrus fruit erin.

Eerlijke handel

Vers@food richt zich op de verkoop van fruit dat eerlijk, duurzaam en met oog voor mens, natuur en toekomst is verbouwd. Wij importeren fruit uit onder andere Spanje, Griekenland en Zuid-Afrika en enkel van fruitboeren die veel aandacht besteden aan strenge criteria:
  • Goede arbeidsomstandigheden;
  • watermanagement;
  • beperkt gebruik van pesticiden en andere chemicaliën (biologisch en natuurlijke oplossingen voor bestrijding van ziekten);
  • verantwoorde koeling, verpakking en transport;
  • eerlijke handel en samenwerking.

Kwaliteit

Uiteraard staat een goede kwaliteit van het fruit voorop. De fruitboeren voelen precies wanneer de vruchten rijp zijn om geplukt te worden. Na de pluk worden de vruchten direct gekoeld opgeslagen om overrijping te voorkomen en getransporteerd naar Nederland. 

Vers@wine is onderdeel van Versafood BV, dat verbonden is aan Stichting Sitrus Europe. Stichting Sitrus Europe is de online shop voor kant en klare gezonde oplossing in de out of home markt. Sitrus levert onder de merken Fitfruit en Fitsap aan horeca, bedrijven, scholen, thuis en sportclubs.